BAM! Puurpxl in top 3 bij 50 beste bureaus van Nederland

Enne.. volgens Rob Benjamens wil je ons niet alleen kennen, maar móét je ons kennen!

Dus kom langs of bel ons!

Lees meer
Lauwerecht 38
3515 GS Utrecht.
info@puurpxl.nl
030 27 58 950

Mijn pensioenoverzicht

Klant
  • Mijn Pensioenoverzicht
Branche
  • NGO's en overheid

De vraag was een toegankelijke website te ontwerpen die meer zou zijn dan een overzicht van pensioengegevens en die inzicht gaf in de invloed van economische ontwikkelingen, levensgebeurtenissen en eerder stoppen of langer doorgaan met werken.

Hoe zorgen we ervoor iedereen die pensioen opbouwt inzicht krijgt in zijn/haar eigen pensioenopbouw?

Wat we deden

De opdracht was in die zin niet makkelijk, dat de website voor een zeer breed publiek bedoeld is, namelijk iedereen die pensioen opbouwt, vooral in de leeftijd van 35-55 jaar. We hebben veel aandacht besteed aan het ontwerpen van een optimale gebruikerservaring.

Door middel van usability tests met clickdemo’s is uitvoerig getoetst of de informatie helder was voor het panel. We voegden een tijdlijn toe waarop levensgebeurtenissen direct zichtbaar werden. Nadat de bevindingen met de clickdemo's zijn verwerkt in de structuur en schermopbouw is de vormgeving aangepast aan de wensen en eisen van de doelgroep. De grafische elementen zijn vastgelegd in een style guide om de consistentie van vorm en functie in de website te bewaken.

Resultaat

Een heldere, informatieve website, waar iedereen zijn weg vindt en inzicht krijgt in pensioenopbouw en de sterk veranderende pensioenwereld.

Ga naar Mijn pensioenoverzicht.nl

Meer projecten in deze branche

Meer weten over deze case?

Darja vertelt je er graag meer over. Bel of mail voor een afspraak.

030 275 89 50