BAM! Puurpxl in top 3 bij 50 beste bureaus van Nederland

Enne.. volgens Rob Benjamens wil je ons niet alleen kennen, maar móét je ons kennen!

Dus kom langs of bel ons!

Lees meer
Lauwerecht 38
3515 GS Utrecht.
info@puurpxl.nl
030 27 58 950

Transfollow.nl

Klant
  • Transfollow
Branche
  • Transport & Logistiek

Transfollow is een digitale vrachtbrief. Transfollow was oorspronkelijk onderdeel van Beurtvaartadres, maar na de overname door IRU werd het merk in heel Europa gelanceerd. Dit betekende dat de website opnieuw moest worden ingericht. Meteen een mooie aanleiding om de usability op de website te verbeteren waar nodig.

Hoe vertellen we kort en krachtig wat een digitale vrachtbrief is en wat die je oplevert?

Wat we deden

Een kritische blik op de bestaande website gaf ons een aantal aanknopingspunten: we wisten niet goed op wie de site gericht was, we konden zien dat er een zekere voorkennis werd verondersteld en de motivatie voor de overstap naar een digitale vrachtbrief werd ons niet helemaal duidelijk. De workshop waarin persona's en toptaken werden benoemd leverde ons belangrijke inzichten op. We leerden wat de boodschap moest zijn en aan wie die gericht moest worden. De bestaande sitestructuur moest opnieuw worden ingericht om sneller antwoord te geven op de belangrijkste vragen van sitebezoekers.

Resultaat

Het belangrijkste inzicht was dat beslissers de site scannen en daarna anderen aan het werk zetten om te checken wat de consequenties zijn van werken met de digitale vrachtbrief. Met dat inzicht ontwierpen we een gebruiksvriendelijke rekentool waarmee beslissers snel realtime kunnen berekenen hoeveel besparing een digitale vrachtbrief oplevert op jaarbasis. We gebruikten iconografie voor de USP's van het product en om de inhoud kracht bij te zetten. Om twijfelaars over te halen hebben we de partners genoemd die al wel gebruik maken van de digitale vrachtbrief, waar beschikbaar met een beoordeling of quote.

Ga naar Transfollow.nl

Meer projecten in deze branche

Meer weten over deze case?

Darja vertelt je er graag meer over. Bel of mail voor een afspraak.

030 275 89 50