PUURPXL

Cobouw

Dé site voor de bouw

terug naar cases Cases

Cobouw

In de bouwsector is het kunnen beschikken van de juiste informatie op het juiste moment van belang. SDU ontwikkelt voor iedere doelgroep (van architecten tot installateurs) specifieke, multimediale uitgaven, met Cobouw als grootste merk.

Online is de positionering van Cobouw aan het verschuiven naar een overkoepelend merk voor verschillende bouwtitels en kennisbronnen. Dit heeft als doel om de doelgroep nog beter te kunnen bedienen tijdens het werkproces. Cobouw fungeert als portal voor meerdere titels in diverse vakgebieden, met als resultaat één plek waar alle informatie te vinden is. Om dit te realiseren heeft Puurpxl een nieuw ontwerp voor Cobouw.nl ontwikkeld.

Na een marktonderzoek, inventarisatie van doelgroepen, werkprocessen en de huidige producten en diensten, heeft Puurpxl de requirements uitgewerkt in een interactie ontwerp en grafisch design van de nieuwe portal.

De nieuwe site is ingericht in vakgebieden die zijn afgestemd op de doelgroepen. Klanten kunnen zich abonneren op één of meerdere vakgebieden en zo zelf bepalen welke informatie ze willen ontvangen. Op deze manier voorziet de nieuwe website naast de bestaande Cobouw doelgroep, ook de nieuwe doelgroepen van de vakgebieden Installatie Journaal en Gawalo van nieuws, informatiediensten (o.a. bouwberichten), producten en wet- en regelgeving.


 

Vragen over dit project?

Puurpxl werkte aan:

interactieontwerp en grafisch design

Doorlooptijd:

4 maanden

Oplevering:

maart 2011

Bezoek cobouw.nl

Meer projecten

Terug naar boven