PUURPXL

Intranet PostNL (destijds TNT)

Eén platform voor 74.000 medewerkers

terug naar cases Cases

Intranet PostNL (destijds TNT)

Puurpxl is in 2010 door PostNL gevraagd om een intranetplatform te ontwerpen voor al haar medewerkers: 46.000 in actieve dienst en 28.000 gepensioneerden.

Onder de naam ‘Mijn PostNL’ (voorheen Mijn TNT) biedt dit platform de juiste informatie en ondersteuning aan deze medewerkers zodat ze hun werk succesvol uit kunnen voeren. Daarnaast helpt Mijn PostNL de medewerkers bij het optimaal gebruik maken van personeelsfaciliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden.

Het nieuwe ‘Mijn PostNL’ platform bestaat uit vijf secties. De informatie die een medewerker ziet is afhankelijk van de doelgroep waartoe hij of zij behoort.

  • Nieuws
  • Personele zaken
  • Fun & Voordeel
  • Over PostNL
  • Doelgroepsite (Autobedrijf, Postbezorgers)

PostNL, Fun & Voordeel

Het interactie-ontwerp dat Puurpxl ontwikkelde is de basis voor dit project. Een overkoepelende navigatie tot 5 niveaus diep, houdt alle onderdelen van het intranet bijeen. Met een goede navigatiestructuur vinden bezoekers snel de juiste informatie.

Navigatielabels op overzichtspagina’s zijn voorzien van korte inleidende teksten, zodat je als gebruiker weet wat je kunt verwachten na de klik. Een uitbreidbare topstructuur zorgt ervoor dat de navigatie ook voor de toekomst geschikt is.

De dieper liggende contentpagina’s zijn opgebouwd uit een linkerkolom, middenkolom en rechterkolom. In de middenkolom vind je de informatie waar het om gaat en worden links aangeboden naar gerelateerde informatie. Onderaan een contentpagina vind je altijd informatie over de eigenaar van de inhoud. Bij die eigenaar kan de lezer met vragen terecht. De rechter ‘servicekolom’ is gevuld met content die de rest van de inhoud van het onderdeel of de betreffende pagina ondersteunt.

PostNL, Nieuws

Tijdens de ontwikkeling is de hulp ingeschakeld van een bureau voor usability onderzoek. Dit bureau heeft het concept voor invoering getest onder gebruikers. Dit is gedaan met een dynamische clickdemo waarin alle in HTML uitgewerkte onderwerpen zijn gecombineerd. Een groep PostNL-medewerkers van postbezorger tot manager - heeft ervoor gezorgd dat in deze tests de nodige verbeterpunten aan het licht zijn gekomen en tot een beter resultaat hebben geleid!

PostNL, Personele zaken

Vragen over dit project?

Puurpxl werkte aan:

Interactie ontwerp, grafisch ontwerp, front-end ontwikkeling, optimalisatie

Samenwerking met:

Hinttech, Vals Plat

Doorlooptijd:

8 maanden

Oplevering:

november 2010

Bezoek mijnpostnl.nl

Andere projecten voor PostNL

Meer projecten

Terug naar boven