PUURPXL

VNV

Responsive website

terug naar cases Cases

VNV

De klantvraag:
Verbeter de sitestructuur en zorg ervoor dat ook andere doelgroepen de website kunnen bekijken zonder in te hoeven loggen. Zorg voor herkenbare en frisse vormgeving.

VNV is de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers. De VNV behartigt niet alleen de belangen van de leden, maar bevordert ook de veiligheid van de burgerluchtvaart.

Doel van de website:
Voorlichting over de activiteiten van verkeersvliegers, voor leden en niet-leden.

De doelgroep:
Verkeersvliegers, pers en media.

De oplossing:
Tijdens card sort sessies (met vertegenwoordigers van alle doelgroepen) bespraken we welke informatie op de site behouden moest worden en bepaalden we de hiërarchie van de content. Dit werd het fundament van de nieuwe sitestructuur.

Het uiteindelijke resultaat:
Om direct te zorgen voor de herkenbaarheid voor de verkeersvliegers is de vormgeving geïnspireerd op het dashboard van een Boeing. Op de homepage wordt direct de actualiteit getoond, om de terugkerende bezoeker direct relevante informatie te tonen. 

De navigatie is onderverdeeld in een overkoepelend corporate deel en navigatie naar vakinhoudelijke informatie. Alle informatie is tijdens de werksessie herverdeeld naar nieuwe, logische contentclusters. Die zijn zo gedefinieerd dat de informatie kan worden aangevuld zonder dat de structuur aangepast hoeft te worden. Daardoor blijft de website helder en overzichtelijk. De nieuwe structuur wordt visueel ondersteund door grafische elementen te gebruiken die zijn gebaseerd op de signalering van landingsbanen. Dit zorgt ervoor dat de site intuïtief vertrouwd aanvoelt.

Vragen over dit project?

Puurpxl werkte aan:

Concept, UX, design

Samenwerking met:

LimoenGroen

Oplevering:

januari 2016

Bezoek vnv.nl

Meer projecten

Terug naar boven