• Jihaaaa weer NUMMER 1 Emerce100, 2021

  Lees meer
 • Van Gogh Worldwide, uniek online platform met wereldwijde ambitie

  Lees meer
 • Wederom Nummer 1 Emerce100, 2020

  Lees meer
 • Puurpl wint International Splash award

  Lees meer
 • Puurpl wint twee Splash awards

  Lees meer
 • Nummer 1 Emerce100

  Lees meer
 • Puurpxl partner Task Analytics

  Lees meer
 • Puurpxl met stip in top5 in FONK50!

  Lees meer
 • Darja is Very Inspiring Person volgens Fonk Magazine

  In de top 20 van Most inspiring people van 2017 wordt Darja dappere ondernemer genoemd.

  Lees meer
 • 2017: Puurpxl in top 3 bij 50 beste bureaus van Nederland

  Lees meer

Mantotman.nl, de voorlichtingswebsite voor mannen die seks hebben met mannen

Klant
 • Soa Aids Nederland
Branche
 • Gezondheid & Welzijn

De nieuwe website Mantotman.nl van Soa Aids Nederland is online. De website is toegankelijk voor een brede groep mannen en transgender personen die seks hebben met mannen. Met simpele taal en duidelijke verwijzingen vinden bezoekers snel antwoord op hun vragen over soa’s, seks en relaties. Samen (Soa Aids, PUURPXL en LimoenGroen) realiseerden wij de website die een bijdrage levert aan positieve seksuele gezondheid in Nederland.

De speciaal ontworpen website biedt snel antwoorden op vragen over PrEP, hepatitis B, en soa-tests. Bezoekers krijgen via de website ook snel toegang tot Testlab, PrEP en een hepatitis B-vaccinatie. Alle content is in begrijpelijke taal (B1) opgesteld, ook in het Engels. De inhoud is genderneutraal en digitaal toegankelijk om zoveel mogelijk mensen te kunnen ondersteunen. Heldere animatievideo’s in het Nederlands en Engels, Spaans, Arabisch en Russisch volgen binnenkort. De website is mede tot stand gekomen met de hulp van het RIVM en de GGD’s van Amsterdam Rotterdam-Rijnmond.

Hoe zorgen we voor een positieve seksuele gezondheid in Nederland.

Positieve seksuele gezondheid

Mantotman.nl draait om seksuele gezondheid zonder stigma’s of oordeel. Een positieve insteek is daarbij heel belangrijk. Dat betekent naast aandacht voor hiv- en soa-preventie ook aandacht voor plezier in seks, seksuele problemen, gezonde relaties, weerbaarheid, chemsex en veilig daten. De website is ontwikkeld met input van de doelgroep en van experts op het raakvlak van seksuele gezondheid.

De website is ook een hulpmiddel voor huisartsen, GGD-verpleegkundigen en andere professionals die soa-zorg en ondersteuning bieden aan mannen die seks hebben met mannen en transgender personen.Genderdiversiteit

In 2006 ontstond Man tot Man om de hiv- en soa-bestrijding onder mannen die seks hebben met mannen te versterken. De focus lag op seksueel gedrag in plaats van seksuele identiteit als homo- of biseksueel. In 2021 is er veel meer aandacht voor genderdiversiteit. Meer mensen herkennen zich niet in de tweedeling man of vrouw. Daarom zijn de teksten genderneutraal opgesteld. Directe verwijzingen naar gender zijn zo veel mogelijk weggelaten. Soa Aids Nederland heeft ervoor gekozen om de naam van het merk te behouden omdat het grootste deel van de doelgroep zich als man identificeert. Non-binaire jongeren wijzen we op het aanbod van Sense.info

Digitale toegankelijkheid

Digitale toegankelijkheid zit verweven in het redesign. Door in te zetten op digitale toegankelijkheid, stel je je website open voor iedereen en scoor je beter in Google. Hierbij zorgt kleurcontrast ervoor dat teksten voor iedereen goed leesbaar zijn. Voor bezoekers met een visuele beperking, maar ook voor bezoekers die met hun smartphone in de zon staan. Ook het lettertype, de lengte van zinnen, de lettergrootte en regelafstanden werden meegenomen. Ook het logo doet mee, omdat de (aanverwante) kleuren vaak voor tekst of andere actieve elementen worden gebruikt.

Drupal open source CMS

De website is gerealiseerd in Drupal 9. Met de opzet heeft de redactie veel vrijheid (binnen het ontworpen design) bij het inrichten van de verschillende overzichtspagina’s, (nieuws)artikelen, maar ook op de homepagina. Hiervoor kan de redactie gebruik maken van verschillende soorten paragraaf types waarmee content- en landingspagina's volledig kunnen worden opgemaakt en ingedeeld. Daarnaast zijn er modules zoals de GGD locator en de chatbot-functionaliteit die eerder zijn gerealiseerd voor Soaaids.nl, een andere site van Soa Aids Nederland, hergebruikt binnen Mantotman.

Partner

LimoenGroen

Ga naar Man tot man

Meer projecten in deze branche

Meer weten over deze case?

Darja vertelt je er graag meer over. Bel of mail voor een afspraak.

030 275 89 50