• Jihaaaa weer NUMMER 1 Emerce100, 2021

  Lees meer
 • Van Gogh Worldwide, uniek online platform met wereldwijde ambitie

  Lees meer
 • Wederom Nummer 1 Emerce100, 2020

  Lees meer
 • Puurpl wint International Splash award

  Lees meer
 • Puurpl wint twee Splash awards

  Lees meer
 • Nummer 1 Emerce100

  Lees meer
 • Puurpxl partner Task Analytics

  Lees meer
 • Puurpxl met stip in top5 in FONK50!

  Lees meer
 • Darja is Very Inspiring Person volgens Fonk Magazine

  In de top 20 van Most inspiring people van 2017 wordt Darja dappere ondernemer genoemd.

  Lees meer
 • 2017: Puurpxl in top 3 bij 50 beste bureaus van Nederland

  Lees meer

Website voor patiënten en artsen over erfelijke oogziekten

Klant
 • ProQR
Branche
 • Gezond en Welzijn

Wereldwijd zijn er meer dan 2 miljoen mensen die blind dreigen te worden door erfelijke netvliesaandoeningen. ProQR Therapeutics is een Nederlands biotechnologiebedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen van RNA-therapieën die deze vorm van blindheid kan stoppen of zelfs omkeren. De nieuwe website sluit naadloos aan bij deze missie en het patiënt-gerichte karakter van het bedrijf.

ProQR Therapeutics is een Nederlands biotechnologiebedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen van RNA-therapieën die deze vorm van blindheid kan stoppen of zelfs omkeren

Wat we deden

PUURPXL en LimoenGroen, experts op het gebied van digitale toegankelijkheid werden gevraagd voor de realisatie van de nieuwe website. Vanaf het ontstaan is al het werk van ProQR erop gericht het leven van patiënten te verbeteren. De laatste ontwikkelingen op het gebied van RNA therapie worden toegepast om nieuwe innovatieve medicijnen te ontwikkelen. Het bedrijf is patiëntgericht een heeft daarom bij de ontwikkeling van de nieuwe website extra rekening gehouden met de behoefte van deze groep zoals toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking. Tegelijkertijd wordt er toegespitste informatie voor artsen en andere experts op een logische manier aangeboden. Ook de corporate story en de groeiambities komen aan bod.

Het ontwerp van de website draait volledig om snelle toegang tot de informatie. De persona’s zijn divers en sluiten aan bij de toptaken van de verschillende doelgroepen. In de priority guides is dan ook rekening gehouden met de opbouw van content en pagina’s, natuurlijk mobile first.Digitale toegankelijkheid

Digitale toegankelijkheid zit verweven in het redesign. Door in te zetten op digitale toegankelijkheid, stel je je website open voor iedereen en scoor je beter in Google. Hierbij zorgt kleurcontrast ervoor dat teksten voor iedereen goed leesbaar zijn. Voor bezoekers met een visuele beperking, maar ook voor bezoekers die met hun smartphone in de zon staan. Ook het lettertype, de lengte van zinnen, de lettergrootte en regelafstanden werden meegenomen. Vanwege haar core business, legt ProQR legt de lat natuurlijk hoog en is de website van ontwerp tot content voor iedereen te gebruiken.

Drupal open source CMS

Drupal is één van de meest gebruikte content management platformen in de wereld. Drupal heeft een flexibele basis voor online marketeers en redacteuren om snel content te publiceren en nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Ruim 10 duizend ontwikkelaars wereldwijd werken met Drupal, waarmee het over één van de grootste ontwikkelteams ter wereld beschikt. Door de robuuste opbouw, flexibiliteit en het aantal ontwikkelaars waar je op kunt terugvallen, zit je niet vast aan één leverancier (lock-in). De architectuur is API-first waarmee koppelingen met back-office systemen en externe diensten eenvoudig kunnen worden gerealiseerd. Bovendien is Drupal zowel als community als technisch inclusief en digitaal toegankelijk.

Puurpxl en LimoenGroen

LimoenGroen en PUURPXL ontwerpen digitale platformen voor de farmaceutische markt. We realiseerden meerdere websites voor het Nederlands Huisartsen Genootschap en werken ook voor de Federatie Medisch Specialisten en het Aidsfonds. Wij vinden dat het internet open moet zijn voor iedereen. Alles wat wij maken moet makkelijk en aangenaam zijn. Dat doen wij uitsluitend met inzichten van mensen en data, niet omdat onze klanten dat willen. We halen alles uit elke euro, nu en als het staat. Daarmee kunnen we meer doen voor online doelstellingen en maken we slimmere keuzes.

Partner

LimoenGroen.nl

Ga naar ProQR

Meer weten over deze case?

Darja vertelt je er graag meer over. Bel of mail voor een afspraak.

030 275 89 50