• Jihaaaa weer NUMMER 1 Emerce100, 2021

  Lees meer
 • Van Gogh Worldwide, uniek online platform met wereldwijde ambitie

  Lees meer
 • Wederom Nummer 1 Emerce100, 2020

  Lees meer
 • Puurpl wint International Splash award

  Lees meer
 • Puurpl wint twee Splash awards

  Lees meer
 • Nummer 1 Emerce100

  Lees meer
 • Puurpxl partner Task Analytics

  Lees meer
 • Puurpxl met stip in top5 in FONK50!

  Lees meer
 • Darja is Very Inspiring Person volgens Fonk Magazine

  In de top 20 van Most inspiring people van 2017 wordt Darja dappere ondernemer genoemd.

  Lees meer
 • 2017: Puurpxl in top 3 bij 50 beste bureaus van Nederland

  Lees meer

Darja is Very Inspiring Person volgens Fonk Magazine

Wie: Darja Scheffers
Wat: eigenaar Puurpxl
Waarom: Darja is een dappere ondernemer. Ze heeft een eigen visie, een warme persoonlijkheid en ze durft hobbels te nemen. Ze ziet haar stip aan de horizon en houdt koers. Tegelijkertijd durft ze zich kwetsbaar op te stellen. Een bijzondere vrouw, met bijzondere talenten.

In mijn dagelijkse leven word ik vooral geïnspireerd door mensen met een missie, een drive; kleurrijke mensen, mensen die het verschil willen maken op allerlei vlakken, mensen die uitstralen dat ze niets liever willen dan dat wat ze nu doen. Dat kan iemand zijn die voor bejaarden zorgt, maar ook een creatief of een kapster. Het type mens dat het beste uit zichzelf en anderen haalt door die positieve energie.

Vaak zijn dit soort mensen ondernemers; mensen die iets willen en er helemaal voor gaan. En dan bewonder ik vooral de ondernemers die niet alleen bouwen aan de winstgevendheid van hun onderneming, maar die ook een bijdrage willen leveren aan de maatschappij, de social entrepeneurs. Zowel in Nederland als in het buitenland zijn er ongelofelijk mooie voorbeelden van ondernemers die impact creëren en die er bijvoorbeeld voor zorgen dat er in Afrika een heel dorp mee profiteert van een concept of onderneming.

In Nederland vind ik Ctalents uit Amsterdam een prachtig voorbeeld van een onderneming die een verschil maakt. Ctalents zorgt ervoor dat mensen met een fysieke of zintuiglijke beperking (doof, blind of slechtziend) weer aan het werk kunnen. Mensen die vaak langdurig werkeloos thuis zitten krijgen door Ctalents weer een toekomst. Het is voor iedereen belangrijk deel te kunnen nemen aan het arbeidsproces, maar voor mensen die een extra hindernis te nemen hebben is het fantastisch dat er een onderneming is die voor ze in de bres springt.

Een ander mooi voorbeeld is Taxi Electric, ook een Nederlandse onderneming. Taxi Electric is een volledig elektrische taxiservice. De chauffeurs zijn allemaal 50-plussers die al langere tijd zonder werk zaten. Hoe mooi is het dat mensen waarvan hun situatie uitzichtloos leek, nu weer een perspectief hebben?

En dan de inmiddels wereldberoemde Boyan Slat, die als student aan de TU Delft een methode ontwikkelde om de plasticsoep in de oceaan op te ruimen. Inmiddels is hij 23 en heeft hij met zijn bedrijf Ocean Clean up miljoenen weten op te halen om zijn doel te bereiken. Prachtig.

Ik bewonder ondernemende pioniers en onafhankelijke geesten, die vaak een lange adem nodig hebben en veel tijd, energie en geld in hun onderneming stoppen om de wereld mooier te maken.