• Jihaaaa weer NUMMER 1 Emerce100, 2021

  Lees meer
 • Van Gogh Worldwide, uniek online platform met wereldwijde ambitie

  Lees meer
 • Wederom Nummer 1 Emerce100, 2020

  Lees meer
 • Puurpl wint International Splash award

  Lees meer
 • Puurpl wint twee Splash awards

  Lees meer
 • Nummer 1 Emerce100

  Lees meer
 • Puurpxl partner Task Analytics

  Lees meer
 • Puurpxl met stip in top5 in FONK50!

  Lees meer
 • Darja is Very Inspiring Person volgens Fonk Magazine

  In de top 20 van Most inspiring people van 2017 wordt Darja dappere ondernemer genoemd.

  Lees meer
 • 2017: Puurpxl in top 3 bij 50 beste bureaus van Nederland

  Lees meer

Connexxion.nl

Klant
 • Connexxion
Branche
 • Transport & Logistiek

Voor Connexxion hebben we op basis van de bestaande structuur en het bestaande CMS binnen 3 maanden een compleet nieuwe gebruikerservaring ontworpen.

Hoe realiseren we binnen 3 maanden een 'mobile first' voor alle websites van Connexxion?

Wat we deden

We zijn begonnen met een uitgebreide analyse van de informatiebehoefte van de reiziger en het in kaart brengen van actuele reisinformatie. Bij de sessies die we hiervoor nodig hadden waren Puurpxl, technische partner Netivity en Connexxion zelf aanwezig.

User stories beschrijven

Rangschikken user stories

De user stories die uit de sessies naar voren kwamen zijn gebruikt als uitgangspunt voor de wireframes. Daarnaast toetsten we de analyses van de bestaande websites bij eindgebruikers om de usability te verbeteren.

Concept

De bestaande websites van Connexxion (Connexxion.nl, Hermes.nl en Breng.nl) moesten een grotere rol gaan spelen in de serviceverlening van Connexxion. Omdat 65% van de bezoekers de site met tablet en mobiel bezocht, werd ‘Mobile First’ het uitgangspunt.

Het ligt voor de hand dat mobiel gebruik duidt op snel willen reizen van A naar B. Uit de statistieken bleek dat deze aanname klopte. Deze toptaak vormt dus het hart van het concept. Alle overige taken zijn natuurlijk ook belangrijk, maar niet op het hoogste niveau.

Wij werken al een tijd samen met PuurPXL. De samenwerking is altijd heel plezierig en leidt tot mooie resultaten. Je kunt goed met ze sparren, ze leveren echt een hele waardevolle en eigen inbreng.

Andrea Verdonk, Transdev

Resultaat

Een strakke simpele website die nog steeds veel informatie bevat, maar op hoofdniveau is teruggebracht is tot de essentie. De site is niet alleen geschikt gemaakt voor tablet en mobiel, maar ook beter toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. De komende tijd gaan we volop door met het optimaliseren van de sites voor de reizigers, want we zijn inmiddels gevraagd verdere optimalisatie door te voeren.

Partner

Netivity

Ga naar Connexxion.nl

Wat hebben we geleerd?

Dat het essentieel is de juiste mensen aan tafel te hebben voor een project met zo’n strakke deadline. Niet alleen beslissers van Connexxion, maar ook de technische mensen die verantwoordelijk waren voor de realisatie van de website.

Meer projecten in deze branche

Meer weten over deze case?

Darja vertelt je er graag meer over. Bel of mail voor een afspraak.

030 275 89 50