• Jihaaaa weer NUMMER 1 Emerce100, 2021

  Lees meer
 • Van Gogh Worldwide, uniek online platform met wereldwijde ambitie

  Lees meer
 • Wederom Nummer 1 Emerce100, 2020

  Lees meer
 • Puurpl wint International Splash award

  Lees meer
 • Puurpl wint twee Splash awards

  Lees meer
 • Nummer 1 Emerce100

  Lees meer
 • Puurpxl partner Task Analytics

  Lees meer
 • Puurpxl met stip in top5 in FONK50!

  Lees meer
 • Darja is Very Inspiring Person volgens Fonk Magazine

  In de top 20 van Most inspiring people van 2017 wordt Darja dappere ondernemer genoemd.

  Lees meer
 • 2017: Puurpxl in top 3 bij 50 beste bureaus van Nederland

  Lees meer

Sekswerkinfo.nl, klachtenbalie voor sekswerkers

Klant
 • Soa Aids Nederland
Branche
 • Gezondheid & Welzijn

Sekswerkinfo.nl biedt vrouwelijke, mannelijke en transgender sekswerkers relevante en actuele informatie over (seksuele) gezondheid, veiligheid, werken en regelgeving. Een belangrijk onderdeel van de nieuwe website is De Klachtenbalie. Sekswerkers kunnen hier terecht met een vraag of klacht over instanties, zoals de politie, de belastingdienst, de Kamer van Koophandel of banken. Samen met het team van Soa Aids Nederland en LimoenGroen realiseerden wij de website die een brug wil slaan tussen sekswerkers en diverse instanties in Nederland.

De Klachtenbalie verwijst sekswerkers naar de juiste plek en ondersteunt bij het indienen van klachten bij instanties

Waarom

Een bankrekening openen? Een hypotheek aanvragen? Een vergunning regelen of stigma vrije zorg ontvangen? Voor sekswerkers is dit vaak lastig door ingewikkelde regelgeving of door de vooroordelen rond sekswerk. De communicatie tussen overheidsinstanties, commerciële diensten en sekswerkers verloopt vaak moeizaam. Sekswerkers voelen zich niet serieus genomen. Hen wordt niet altijd duidelijk gemaakt welke weg het beste gevolgd kan worden. Het resultaat is dat sekswerkers te vaak worden uitgesloten van essentiële diensten.Klachtenbalie verwijst door en bemiddelt

De Klachtenbalie verwijst sekswerkers naar de juiste plek en ondersteunt bij het indienen van klachten bij instanties. Instanties worden op de hoogte gesteld van terugkerende problemen. En samen zoeken zij vervolgens naar een oplossing. Er werken professionals met brede kennis en ook mensen die ervaring met sekswerk hebben. Elke klacht wordt persoonlijk, onafhankelijk en vertrouwelijk behandeld.“Vandaag, 17 december, de dag waarop we met zijn allen protesteren tegen elke vorm van geweld tegen sekswerkers, zetten we concrete stappen om tot duurzame oplossingen te komen. De Klachtenbalie helpt niet alleen sekswerkers, maar registreert ook klachten en spreekt instanties aan om te kijken hoe de situatie voor sekswerkers verbeterd kan worden. De Klachtenbalie wil een veilige plek zijn waar sekswerkers gehoord en geholpen worden.”

Sinsia, casemanager Klachtenbalie

“We zijn ontzettend blij met het resultaat en we hopen dat we veel sekswerkers blij kunnen maken met een website die zoveel te bieden heeft. Bovendien ziet de website er goed uit en navigeert hij heel intuïtief. De samenwerking met Limoengroen en Puurpxl liep wederom gesmeerd”.

Simone Temming, Projectmanager Soa Aids Nederland

​​Digitale toegankelijkheid

Digitale toegankelijkheid zit verweven in het redesign. Door in te zetten op digitale toegankelijkheid, stel je je website open voor iedereen en scoor je beter in Google. Hierbij zorgt kleurcontrast ervoor dat teksten voor iedereen goed leesbaar zijn. Voor bezoekers met een visuele beperking, maar ook voor bezoekers die met hun smartphone in de zon staan. Ook het lettertype, de lengte van zinnen, de lettergrootte en regelafstanden werden meegenomen. Ook het logo doet mee, omdat de (aanverwante) kleuren vaak voor tekst of andere actieve elementen worden gebruikt.

Partner

LimoenGroen

Ga naar Sekswerkinfo.nl

Meer weten over deze case?

Darja vertelt je er graag meer over. Bel of mail voor een afspraak.

030 275 89 50